Azok a csíkok

Hazudd nagyobbra a lakásod- csaljunk csíkokkal

 

Gyarló emberként nem ismeretlen számunkra a folytonos elégedetlenség érzése. Elégedetlenek vagyunk a testünkkel, a fizetésünkkel, a tömegközlekedéssel, az idővel, az éppen hatalmon lévő kormánnyal.

Nos, ha a fentiek nagy részén nem is, de vannak dolgok, amiken igenis tudunk változtatni.

Neked is kicsi?

Mielőtt bárki rosszra gondolna, a lakásod/házad méretére céloztunk.

Ha te is azok táborát erősíted, akik erre a kérdésre egy szomorú igennel felelnek, van egy jóhírem: nem kell milliókat költened az átalakításra, nem kell új otthonba költöznöd, ha nagyobb térre vágysz, elég csalni egy kicsit.

Növeld lépésről lépésre

A tágasabb hatás eléréséhez vezető első számú aranyszabály: ügyesen rendezd a bútorokat. A megfelelő bútorokat! Ha pici a nappalid, felejtsd el a robosztus, antik tálalókat, a hármasszekrényt, vagy az óriási ülőgarnitúrát. Mindenből visszafogott darabot válassz, próbálj kevés, de megkapó berendezési tárggyal operálni. Így máris szellősebbnek fog hatni a szoba, ezáltal nagyobbnak is.

Színezd ki a történetet

A fehér unalmas, ráadásul tévhit az is, hogy a fehér színű falak optikailag növelnék a teret. Ellenben, ha a mennyezet fehér, a szoba falai pedig markáns, erős színűre vannak mázolva (izgalmas csokoládébarna, trendi terrakotta, erőteljes napsárga) azremekül segít a belmagasság megnyújtásában.

Vízszintbe, átlósan, hosszában

Ha túl szűk a szoba és szélesebbnek szeretnénk láttatni a vízszintes, vagy átlós csíkozás a legjobb barátunk.

Gondosan válaszuk ki a fal eredeti színével harmonizáló árnyalatot, ellenkező esetben az összhatás nemhogy tágítani nem fogja a helyiséget, de kifejezetten rávilágít majd annak minden negatívumára.

Fontos, hogy nem kell végigvezetni a teljes szobán a csíkozást, elég, ha két-három falfelületen húzzuk át.

Ombre-nemcsak a fodrásznál

Az ombre-stílus átütő sikereket ért el a divatvilágban, a színátmenetes festés, legyen az sötétből világosba, vagy épp fordítva remekül mutat hajon és ruhán egyaránt.

Miért ne próbálnánk ki a falon is?

Alsóbb részre kerüljön a legsötétebb csík, majd a két-három fölé festett csík legyen az egyre világosodó árnyalatok helye. Vízszintes festésnél mutat a leginkább. Ez a megoldás szintén csillagos ötöst kapna, ha a tértágítási fortélyokat osztályoznánk.